
Vår idé
Vi vill göra bra vin av lokala råvaror - frukter och bär som vuxit i Roslagen.
I vårt klimat får frukter och bär ofta hög kvalitet med en mångfacetterad smak. Mycket kommer dock aldrig till någon användning utan de blir ofta kvar i trädgårdarna. Vår ambition är att dessa råvaror ska få blomma ut i förädlade drycker. Vi odlar även egna vindruvor i Billinge norr om Norrtälje. Druvan är Solaris som är bäst anpassad till vårt klimat och den lämpar
sig mycket väl till mousserande viner – vilket också är vår ambition
att producera.
Med våra provningar vill vi vara en mötesplats för smaker av alla slag.
Vi kommer främst att bjuda in till provningar med viner från hela världen. Genom att sätta smaken i centrum blir alla förhoppningsvis mer intresserade av hur det man äter och dricker har producerats.
Johan Ununger
Johan har en doktorsexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet och en examen från IHR (Institutet för Högre kommunikation och reklam- utbildning). Han har varit VD för Saltå Kvarn i Järna mellan år 2002 och 2017. Under några år under 1990-talet var han miljöchef på Vin och Sprit och var då också ansvarig för arbetet med att skapa en sund dryckeskultur.
Han har också en sommelierexamen från Vinkällan.

Ann Franzén
Ann är biolog och botanist. Hon har arbetat med folkbildning under hela sitt yrkesliv. Under 30 år arbetade hon i Bergianska trädgården där hon under senare år varit ansvarig för Naturens Hus. Det är en pedagogisk verksamhet inom KTH som arbetar med att öka intresset för natur, miljö och vetenskap.
